Hajbeültetés nyáron mennyire ajánlott vagy éppen nem ajánlott?

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet nyáron hajátültetést csináltatni? Olvastam, hogy a beavatkozás után nem szabad izzadni, ezért feltételezem, hogy a 30 fokos melegek nem éppen kedveznek a gyógyulásnak.

Hozzászólások

 • Az izzadás csak egy dolog. A másik kellemetlen változó a nyári napfény, amitől szintén óvnod kell a fejbőrödet. Pl. tegyük fel, h műtét után mennél nyaralni... 2 hétig nem mehetsz tengerbe, de ha még le is telt a két hét, akkor sem tartózkodhatsz a napon csupasz fejjel hónapokig. Ha egy mód van rá, akkor ne nyáron csináltassad. Legalábbis én magamnak semmiképp sem csináltattam volna nyáron.

 • A műtét utáni időszaknak amúgy is vannak szigorúan betartandó szabályai, amikre oda kell figyelni akár hetekig. Ezeket nyáron még kellemetlenebb lehet betartani. Ami különösen rossz lehet, hogy:

  1. Nem szabad izzadni 🙄

  Az első napokban ez fontos. Ha nem elég hűvös, vagy nem légkondícionált a lakás, ahol a műtét után lábadoznál, akkor bizony nagy eséllyel izzadni fogsz mint disznó a jégen, ami rossz lehet a frissen beültetett graftjaidnak és kockáztatod, h kevesebb transzplantált hajtüsző marad majd meg.

  2. Tilos a napfény, UV sugárzás 😎

  Ha arra számitasz, hogy a nyári uborkaszezonban gyors letudod a műtétet nyaralás előtt és utana a tengerparton hasat süttetve fogsz lábadozni, akkor rosszul gondolod. Sajnos egy hónapig legalább kerülnöd kell a beültetett területtel napfényt, az intenzív napsugarakat pedig még tovább.

  3. Off topic 😅

  Leborotvált fejjel rosszul fogsz kinézni a nyáron :) - ha ősszel vagy télen csináltatod, akkor nyárra már lesz hajad. Én télen csináltattam az enyémet és egyáltalán nem bántam meg. Ne menj nyáron. Azt meg végképp felejtsd el, hogy mondjuk Törökországban csináltassad nyáron.

Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.