A FUE vagy FUT hajbeültetésnek rövidebb a gyógyulási ideje? (sport miatt)

Szeretnék hajbeültetést csináltatni, mert egyre jobban zavar, hogy kopik ki előlről a hajam. Viszont az a problémám, hogy versenysportoló vagyok, emiatt érthető okokból nem a legegyszerűbb az esetem. Nyáron alapozás, télen alapozás... közötte bajnokság... hogy még rosszabb legyen, vízilabdázom. Ami az általam olvasottak alapján azért lehet baj, mert ugye klóros a víz és az sem lesz a barátja a gyógyulásnak.

Ezek tudataban kérdezem, hogy van bármi gyakorlati különbség a FUT és FUE módszer között vagy kb ugyanúgy kell viselkedeni a műtét után mindkét esetben?

Hozzászólások

  • FUE után hamarabb kezdhetsz újra sportolni. FUT-nál a donorterületen a hegre jobban kell vigyázni, amíg nem gyógyul be teljesen, ezért később is tudsz vele megint mozogni.

  • Igen, a kis FUE nyílások pikk pakk begyógyulnak, míg a FUT heggel hónapokat is ki kellene hagynod. Így ki lehet jelenteni ha sportolsz, főleg versenyszerűen, akkor jobb a FUE. DE nem csak a sebgyógyulás lehet itt a probléma. Műtét után hetekig nem érheti kemikália a beültetett területet. Ezt majd az orvosod fogja konkrétan megmondani, de a neten ilyen 4-5 heteket írnak, hogy azután lehet uszodába menni (simán hajatmosni már hamarabb is). Tehát valamennyi időt biztosan ki kell majd hagynod.

  • FUE eljárásnál 2-3 hét után lehet elkezdeni sportolni fokozatosan, FUT-nál pedig valóban még több idő lehet a mozgásból eredő húzódás/feszülés miatt, akár 2-3 hónap btw... Tehát egyértelműen a FUE az, ami után gyorsabban vissza tudsz menni edzeni. De edzés és edzés között is között is különbséget kell tenni. Én ezt javaslom, hogy konzultáció során részletesen kérdezd ki erről a sebészt, akihez mennél. Egyébként uszodába nem mehetsz egy hónapig a vízben lévő vegyszerek miatt, de én még később mennék vissza, mert pólósként nem 10 percre ugrasz be pancsolni, hanem masszívan órákig fogod áztatni a fejbőrödet a klórban. Plusz, bár nem kapcsolódik közvetlenül, de a vízilabda/úszás és a hajbeültetés egymáshoz való viszonyánál nem elhanyagolható, hogy nyitott vagy fedett uszodában edzetek. A műtét után még több hónapig óvnod kell a beültetett területet az intenzív napfénytől. Ezt ne felejtsd! 🤓

  • Én nemértem, hogy miért csinálják még a FUT eljárást a mai időben az orvosok, hisz ez már rég elfelejtett dolog a világban.

Jelentkezz be or Register a hozzászóláshoz.